ПВЦ

Со цел да ги задоволиме комплетно потребите на нашите клиенти ,Нашата компанија  се занимава и со поставување на ПВЦ подови .

ПВЦ подовите зависно од нивната намена и од потребите на објектот ги имаат следниве карактеристики :

  • високо отпорни на истрошување
  • антистатски
  • електропроводни
  • огноотпорни и водоотпорни
  • отпорни на хемикалии
  • добри топлински карактеристики
  • погодни за употреба на столици со тркалца
  • погодни за поставување на подно греење
  • европски сертифицирани и по HACCP стандард

Можат да се изведуваат во хомогена или хетерогена изведба , а дебелината на слоевите зависи од нивната употреба зависно дали се употребуваат за стамбени или комерцијални објекти или во лесната индустрија .

Мошне голема примена имаат и специјалните ПВЦ подови со поголема дебелина на газечкиот слој од 2 мм кои се користат во објекти со тешки  оптоварувања и голема фрекфенција на газење како што се училишта, болници , трговски центри и други објекти од јавна употреба .

1748163321 1524774599 1671293149 1694358457

 

НОВО !!!

АГОРА-ЕПОКСИД  е претставник и на производите од светски реномираната компанија за ексклузивни ПВЦ подови – FORBO Flooring Systems.

Повеќе за нивните производи можете да најдете на следниве линкови:

www.forboflooringna.com/Commercial-Flooring/Products/Marmoleum/Marmoleum-the-next-generation/Walton-Cirrus/