Декоративни Подови

Една од нашите најважни задачи е задоволството на клиентите  што се овозможува со високи стандарди на квалитет, техничка и логистичка подршка.

Декоративните подови од епоксидна смола претставуваат последен тренд во подополагачка индустрија поради нивната универзалност , висок сјај, модерен естетски изглед и квалитет .

Се изработуваат во поголем број на варијанти зависно од желбата и потребите на нашите клиенти што придонесува Вашиот под да биде уникатен по својот изглед .

Наоѓаат широка примена не само за збогатување на ентериерот во Вашиот дом или деловен простор , туку и во здравствени установи , ординации, училишта, галерии, изложбени салони , кафе-барови , бутици, дискотеки , винарии и сл .

Технички карактеристки на декоративните подови се следни :

 • монолитен
 • хемиски и механички отпорен
 • отпорен на удари, абење и гребење
 • висок сјај
 • отпорен на влага
 • задоволува високи стандарди за хигиена

T3    hhh

Приватен стан

Приватен стан- техника Spatolato

Современ светски тренд се посебните техники на изведба на декоративните подови како што се :

AGORA  SPATOLATO

spatolato  SPA 2  SPA 3

AGORA ART

ART2  ART 3  ART4

AGORA CARPET

dega carpet  CAR2  CAR3

 

EKСКЛУЗИВНО !!!

SIKA DECOR – најмодерните монолитни микроцементни декоративни подови од палетата на SIKA®.

 

 

Најпопуларните изведби може да ги погледнете тука:

 

COMFORT  подови

.Во последно време особено атрактивни се тн. COMFORT подови од палетата на SIKA®  кои имаат особена примена во јавните установи . Се работи за флексибилни саморазливни полиуретански подни облоги чија главна цел е подобрување на удобноста поради што главна примена наоѓаат во училиштата, градинки , музеи, болници и др.здравствени установи , затвори , спортски сали и сл.

Основни својства на овие COMFORT подови се следни :

 • монолитни
 • добро премостување на пукнатините
 • висока удобност
 • еластичност и флексибилност
 • добра апсорпција на бука
 • добра звучна изолација на удари
 • добра механичка отпорност
 • декоративност
 • еколошки по сите светски стандарди
 • погодни за подно греење
 • претпоставен долг век на употреба од 20 години

* Sika, Sikalastic, Sikafloor and the Sika logo are registered trademarks of Sika AG